
راهنمای انتخاب پروژکتور ال ای دی

راهنمای انتخاب پروژکتور ال ای دی همراه با لیست قیمت و هفت نکته مهم در انتخاب و خرید پروژکتور ال ای دی را میتوانید برای روشنایی مکان های بزرگ و وسیع مانند استادیوم های ورزشی، تالار عروسی ، ساختمان های بزرگ، کارخانه ها، انبارها، بیلبوردهای تبلیغاتی، سن تئاتر یا استیج اجرای کنسرت استفاده کنید. کاربرد دیگر پروژکتورها در زیباسازی است. این روزها، از پروژکتورها برای نورپردازی نمای ساختمانها، فروشگاهها و حتی در روشنایی و جلب توجه مغازه های کوچک نیز استفاده میکنند.
پرژکتورهای ال ای دی به راحتی با مدلهای قدیمی تر مثل پرژکتورمتال هالید و بخار سدیم وپرژکتور کم مصرف و پرژکتور مدادی جایگزین میشوند و نسبت به اونها برتری های هم دارند. تمامی پروژکتورها با توجه به نوع لامپشان نام گذاری میشوند و از نظر بدنه و شکل ظاهری تفاوت چندانی با هم ندارند. در پروژکتور متال هالید، لامپ متال هالید به کار میرود. در پروژکتور بخار سدیم، لامپ بخار سدیم و در پرژکتورهای بخار جیوه، کم مصرف و ال ای دی، هم همگی لامپ هم نام خود را دارند. لیست قیمت پروژکتور ال ای دی فروشگاه شایان را در اینجا ببینید
انواع پروژکتور LED
پروژکتور SMD :SMD مخفف عبارت Surface Mounted Device است. به معنی دستگاهی که در سطح اون نصب شده قطعات الکترونیکی اس ام دی، قطعات بسیار ریزی هستند که در اکثر دستگاههای الکترونیکی امروزی به کار میروند. در پروژکتورهای اس ام دی، تعداد زیادی ال ای دی جدا از هم با بسته بندی SMD در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
پروژکتور COB :COB مخفف عبارت Chips On Board است. به معنی تراشه ها در یک جا یا یک تخته یا همان برد میباشد این نوع از پروژکتورهای ال ای دی، دارای یک چیپ یک تکه هستند و تمام نور را در یک منطقه کوچک تولید میکنند. برای زاویه نور کم COB ها را همراه با لنز به کار میبرند. در بعضی از موارد ال ای دی های مدل COB از مدلهای SMD بهره بیشتری دارند. البته از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی بین تراشه های اس ام دیSMD و سی او بی COB وجود دارد. معمولا از تراشهای ۵۰ وات برای پرژکتورها استفاده میکنند و برای همین پرژکتور ۵۰ وات ۱ تراشه و ۱۰۰ وات ۲ تراشه و ۲۰۰ وات ۴تراشه دارد. پروژکتور COB لنزدار برای پرتاب نور بیشتر یا زاویه نور کمتر، پروژکتور COB بدون لنز با سه چیپ برای تولید نور بیشترو پروژکتور COB با دو چیپ برای تولید نور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
هفت نکته در انتخاب و خرید پرژکتور ال ای دی
نکته اول : به روشنایی توجه کنید نه توان مصرفی!
معیار خرید پروژکتور یا لامپ در گذشته، توان مصرفی بود.دلیل این گونه خرید این بود که مقدار روشنایی اینگونه لامپ ها ثابت بود مثلا یک لامپ ۱۰۰ وات یا ۲۰۰ وات میخریدیم.ومقدارنور لامپ ۲۰۰ وات دوبرابر لامپ۱۰۰ وات بود، برای همین مقیاس، مقدارنور لامپ ۱۰۰ بود که همه مقدار نور آن را میدانستند.امروزه ۱۰۰ وات، توان مصرفی یک پروژکتور است. اما آنچه که مهم است این است که یک لامپ به ازای مصرف ۱۰۰ وات انرژی، چقدر نور تولید میکند. میزان روشنایی تولید شده توسط لامپ را با واحد لومِن اندازه میگیرند. هرچقدر که لومن یک لامپ بیشتر باشد، یعنی نور آن بیشتر است. بنابر این در هنگام خرید پروژکتور ال ای دی ، به میزان روشنایی آن توجه کنید. امروزه بنابر عادت مردم در خرید لامپ بر حسب وات، لامپ ها را بر حسب وات نام گذاری میکنند نه بر حسب میزان نور اما شما در موقع خرید به میزان نور آن توجه کنید.
نکته دوم: چه درجه IP مود نیاز شما است؟
معمولا پروژکتورها در فضای خارجی استفاده میشوند. برای همین هم باید در برابر باران و گرد و غبار و رطوبت، مقاومت داشته باشند. پروژکتورهای دارای IP65، در برابر گرد و غبار و بارش آب، مقاومت دارند. پروژکتورهای دارای IP66 در برابر گرد و غبار و بارش شدید آب مقاومت دارند.
پروژکتور دارای درجه حفاظت در برابر گرد و غبار و رطوبت. در این عکس به محل خروج کابل از بدنه توجه کنید. تمام منافذ و سوراخها به نحو استاندارد در مقابل ورود رطوبت و گرد و غبار، پوشیده شده اند.
در هنگام انتخاب پروژکتور ال ای دی، به عدد IP در ستون مشخصات محصولات توجه کنید و با توجه به محیطی که میخواهید پروژکتور در آن نصب شود، آن را انتخاب کنید.
نکته سوم: ال ای دی SMD یا COB؟
پروژکتورهای سی اوبی ، به علت متمرکز بودن و کوچک بودن لامپ ال ای دی COB، نور را کمتر پخش میکنند. خصوصا در مواردی که قرار است از لنز برای به اصطلاح، پرتاب نور بیشتر (کاهش زاویه تابش) استفاده شود، بیشتر از پروژکتورهای COB استفاده میکنند. اگر نیازی به پرتاب نور زیاد و در مسافت دور ندارید، میتوانید از پروژکتورهای SMD استفاده کنید. قیمت پروژکتورهای اس ام دی، خیلی پایینتر از COB هاست.
بین اس ام دی و cob اس ام دی رو انتخاب کنین. چون خیلی ارزونتره و همون کاررو هم میکنه اما، اگر میخواین زاویه نورتون کم باشه و پرتاب نور زیاد باشه، شاید cob بیشتر به دردتون بخوره. قیمت پروژکتور اس ام دی و cob رو اینجا ببینین!
نکته چهارم: چه رنگی را انتخاب میکنید؟
پروژکتورهای ال ای دی در دو رنگ آفتابی و مهتابی به صورت عمده در بازار وجود دارند. پروژکتورهای رنگی نیز، با سه رنگ آبی و قرمز و سبز و نوع دیگر پرژکتور هم که رنگ نور متغییر دارد به نام مولتی کالر یا RGB که معمولا همراه با کنترل رنگ در یک بسته بندی برای مصارف زیباسازی به کار میروند. رنگ پروژکتورها با یک عدد با واحد کلوین تعیین میشود. رنگ نور پروژکتورها از حدود ۲۷۰۰ کلوین برای نورهای زرد تا عدد ۶۵۰۰ کلوین برای نورهای مهتابی و سفید است. عدد رنگ پروژکتورهای ال ای دی را میتوانید در جدول مشخصات آنها ببینید.
نکته پنجم: پروژکتور لنزدار کاربردهای خاص دارد!
پروژکتورهای لنزدار، به لحاظ ساختاری، هیچگونه تفاوتی با بدون لنزها ندارند و فقط روی ال ای دی آنها، یک حالت محدب، برای کانونی کردن نور و کم کردن زاویه انتشار نور، ایجاد شده است. برای نورپردازی در مسافتهای دور و مواردی که پروژکتور، از محل روشنایی فاصله دارد، از پروژکتورهای لنزدار استفاده می شود. مثلا وقتی میخواهید یک پرچم را در بالای یک میله بلند، روشن کنید و پروژکتور روی زمین قرار دارد، از پروژکتور لنزدار استفاده کنید تا نور تولید شده، هدر نرود.
نکته ششم: به استانداردهای روشنایی محیط توجه کنید!
یک زمین تنیس برای روشنایی، یک عدد تعریف شده دارد. یک سالن تولید مواد لبنی نیز، یک استاندارد برای روشنایی دارد. سالن مونتاژ هم همینطور. پس میتوانید با میزان روشنایی پروژکتورها در جدول مشخصات آنها، همچنین با استفاده از استانداردهای موجود، به راحتی پروژکتور مورد نیازتان را انتخاب کنید.
ال ای دی ها ، با طول عمر بالا، مصرف برق پایین، وزن کم، حفاظت در برابر رطوبت و گرد و غبار، نداشتن مواد سمی و اشعه فرابنفش، گزینه مناسبی برای خرید یا جایگزینی هستند!
نکته هفتم: گارانتی معتبر اهمیت دارد!
با تمام بی اعتباری شرکتها در ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی، نمیشود از این مسئله صرفنظر کرد. یکی از مهمترین مزایای خرید پروژکتور ال ای دی ، طول عمر بالای آن است و اینکه در زمان طولانی، هزینه خرید آن با مصرف برق پایینش، همتراز شود. اگر پروژکتور بعد از مدت کوتاهی بسوزد، در واقع منفعتی نصیب خریدار نشده است. بنابراین، سعی کنید در هنگام خرید ضمانت و رفتار تولید کننده یا صاحب برند، در مورد محصولاتش تحقیق کنید. البته در بازار، محصولات بدون گارانتی با قیمتهای پایین تری، به فروش میرسند اما، در هنگام خرید، نیم نگاهی هم به زمان خرابی آن داشته باشید.
برتری های پروژکتور ال ای دی نسبت به سایر پروژکتورها
- مصرف برق پروژکتورهای ال ای دی خیلی کم است.
- طول عمر پروژکتورهای ال ای دی، از تمامی مدلهای قبلی پروژکتور بسیار بالاتر است.
- پروژکتور ال ای دی، به علت کوچک بودن ال ای دی ها و تولید گرمای بسیار کم، نیازی به خنک کننده ندارد و بسیار سبک و قابل حمل است.
- شاخص نمایش رنگ یا CRI آنها به ۱۰۰ نزدیک است. یعنی کیفیت نور پروژکتورهای ال ای دی نسبت به مدلهای دیگر، بالاتر است و رنگ اشیا را درست تر نمایش میدهد.
- به صورت آنی و سریع روشن میشود. بعد از روشن شدن نیازی به گرم شدن ندارد و در همان لحظه نورش کامل است. در صورت خاموش شدن به هر علتی، نیاز نیست زمانی را منتظر بمانید تا خنک شوند و دوباره روشن شوند.
پروژکتور متال هالید
پروژکتور بخارسدیم فشار بالا
پروژکتور کم مصرف
- برخلاف بعضی از پروژکتورهای قدیمی، صدای به اصطلاح وِزوِز تولید نمیکنند.
- در ساختار ال ای دی ها، برخلاف لامپهای کم مصرف و متال هالید و بخار سدیم، مواد و گازهای سمی و خطرناک به کار نرفته است. دیگر اینکهال ای دی ها مانند لامپهای کم مصرف، خطر انتشار اشعه ماورای بنفش در محیط را ندارند. به همین دلیل برای سالنهای تولید مواد غذایی، توصیه میشوند. اگر نیاز به مشاوره برای انتخاب پروژکتور دارین، پایین همین صفحه سوالتون رو بپرسین.